Învăţământ pentru adulţi şi predarea limbii spaniole / bască

Instruirea persoanelor adulte în anumite centre are caracter gratuit. Pregătirea pe care o oferă Centrul de Învăţământ pentru Persoane Adulte din Durango poate fi:

 • învăţarea și studierea limbii spaniole.
 • obţinerea certificatului de absolvire a studiilor gimnaziale.
 • pregătirea pentru intrarea la universitate a persoanelor cu vârste de peste 25 de ani.
 • pregătirea tinerilor care au mai mult de 19 ani pentru a avea acces la cursuri de formare de gradul superior
 • Limbi străine: euskera, engleza si franceza.
 • Informatica: iniţiere, nivel mediu și nivel multimedia.

Perioadele de înscriere obişnuite sunt:

 • Pentru prima perioadă de 4 luni: iunie şi septembrie.
 • Pentru a doua perioadă de 4 luni: ianuarie (numai pentru anumite discipline).

Totuşi, pentru nivelele de alfabetizare în spaniolă şi cursurile de învăţare a limbii spaniole de către străini se admite înscrierea elevilor pe toată durata cursului în limita locurilor disponibile.

În momentul în care e admisă, pentru a completa certificatul de înscriere, va trebui să prezinte o fotografie de tip carnet, o fotocopie a carnetului de identitate, pașaportului sau carnetului de rezidenţă, originalul și fotocopia studiilor realizate (acestea numai în cazul in care aţi obţinut diploma de absolvire a studiilor gimnaziale).

Unde?

E.P.A oferă două posibilităţi:

În persoană:

La distanţă:

Limba bască şi alte limbi. Şcoala de limbi străine

Şcoala oficială de limbi străine este un centru public care oferă formare și diplomă pentru urmatoarele limbi: euskeră, engleză, franceză și germană. În Durango există, pe lângă această școală, alte centre particulare pentru învăţarea limbilor străine.

Cursuri de limbi străine On-line: programul e-lea

Programul e-lea oferă posibilitatea de a învăţa limba engleză, franceză, germană și italiană tuturor persoanelor care au peste 23 de ani și care sunt rezidente în Comunitatea Autonomă Vască.

Sunt doua posibilităţi:

 • Învăţare on-line prin intermediul hiru.eus
 • Învăţare cu CD-uri.

Preţul eliberării diplomei pentru patru limbi străine este de 45 de euro. Dacă optaţi pentru învăţarea cu CD-uri trebuie să adaugaţi 29 de euro pentru pachetul de CD-uri corespunzător fiecărei limbi.

Informaţii suplimentare

HIRU

Centre speciale pentru învăţarea limbii basce: Euskaltegi Municipal

Euskaltegi Municipal este un centru public care oferă cursuri de învăţare a limbii basce pentru toate nivelele.

Este un centru al Guvernului Basc care colaborează în cadrul programuluiAISA şi care, prin intermediul unui curs prealabil şi subvenţionat, cu durată determinată, impulsionează învăţarea limbii basce de către persoane străine.

Pe de altă parte, în Durango există şi alte euskaltegis private şi centre mixte (concertados), care funcţionează pe baza unor acorduri de colaboare între centrele de învăţământ publice şi cele private, care oferă programe de învăţare a limbi basce:

Abarrak AEK Euskaltegia

Formare profesională

Pentru a efectua studiile de Formare Profesională de Bază, Formare Profesională de Nivel Mediu (Intermediar) și Bacalaureat există diverse centre.

În același timp există și posibilitatea studierii cursului de Bacalaureat la distanţă:

IBD-UBI

Echivalarea studiilor

Există posibilitatea de omologare a diplomelor obţinute în alte ţări, atât cele universitare cât şi cele nonuniversitare.

Informaţii suplimentare

Pentru mai multe informaţii sau pentru lămuriri vă puteţi adresa la:

 

Programare: XHTML Utilizează foi de stil validate conform normativului CSS2 Pictogramă pentru conformitate cu Nivelul AA al Direcţiilor de Acces pentru Conţinutul Web 1.0 del W3C-WAI Design accesibil: Eskura21