Asistenţă medicală primară

Îngrijirea medicală obişnuită şi gratuită din sistemul public se realizează în primul rând prin intermediul medicului de familie , care tratează persoana bolnavă sau o trimite la un medic specialist, dacă este necesar.

Pentru a beneficia de medic de familie este necesar să dețineți cardul individual de sănătate (TIS) sau să aveți aprobată o cerere de recunoaştere a asistenței sociale. În Țara Bascilor se oferă această asistență prin Serviciul Basc de Sănătate- Osakidetza, care are o rețea de centre publice de sănătate.

În afara acestei reţele sanitare există centre private care în general nu sunt gratuite.

Orar general de asistenţă medicală

În Durango există o serie de dispensare unde veţi fi informat în legătură cu orarul medicului de familie desemnat sau al medicului specialist, după caz.

Centrele de sănătate de asemnea primesc cazuri urgente între orele opt dimineaţa şi cinci după amiaza. In afara acestui program se poade primi asistenţă medicală de urgenţă.

Se poate face programare on-line pentru consultaţie medicală pe sau prin telefon sunând la centrul medical corespunzător.

Medicamente

Medicamentele se procură din farmacii. Pentru o mare parte din acestea este nevoie de o reţetă de la medic.

Există diferite reduceri la rețetele pe care proporționează sistemul public, în funcție de situația personală (persoane care lucrează, pensionari, perceptori ai ajutorului social…)

Medicamentele cu reţete prescrise de clinici sau cabinete private nu beneficiază de reduceri şi se achită integral.

După introducerea rețetei electronice, trebuie prezentat la farmacie Cardul de Sănătate pentru a cumpăra medicamentele.

Există o serie de farmacii de gardă care funcţionează peste orarul obişnuit.

Informații despre Covid-19

Programare: XHTML Utilizează foi de stil validate conform normativului CSS2 Pictogramă  pentru conformitate cu Nivelul AA al Direcţiilor de Acces pentru Conţinutul Web 1.0 del W3C-WAI Design accesibil: Eskura21