Inmigración

timp liber şi cultură

Primăria din Durango, prin intermediul diferitelor medii, luptă pentru difuziunea culturală, punând la dispoziţie cetăţenilor o amplă ofertă de activităţi cu scopul de a face cunoscute aspecte culturale din toată lumea. Primăria înţelege că în Durango convieţuiesc persoane cu origini diverse, de aceea trebuie să încurajeze și să răspândească această bogăţie culturală.

Spaţiul cultural oferă o programă anuală care încearcă să acopere toate preferinţele și gusturile, oferind oamenilor posibilitatea de a se apropia unii de altii. Sunt activităţi specifice copiilor, tinerilor și adulţilor: expoziţii, ateliere, arte scenice (cinematograf, teatru, muzică și dans), conferinţe, saptămâni tematice, programe de stradă, târguri, petreceri și activităţi pentru timpul liber.

Printre activităţile festive de relevanţă majoră întălnim următoarele:

 • Carnavaluri
 • Bombardamentul orașului Durango
 • Reprezentarea drumului crucii lui Iisus în săptămâna mare
 • Sărbătoarea San Fausto
 • Crăciunul (Moș Crăciun, Regii, Parcul Infantil de Crăciun și Pista de gheaţă)
San Agustín Kultur Gunea

Centrul cultural al municipiului Durango, unde, în fiecare trimestru se organizează activităţi legate de artele scenice și lumea spectacolului (teatru, dans...).

Unde?

San Agustín Kultur Gunea

Muzeul de Artă și Istorie

Muzeul se ocupă cu primirea, păstrarea, comunicarea și expunerea pentru studio de educatie și delectare de dovezi materiale din orașul Durango și împrejurimile sale. Pentru acestea se organizează conferinţe, cursuri, expoziţii temporale și permanente de opere ale artiștilor atât locali, cât și străini, romane consacrate.

Unde?

Muzeul de Artă și Istorie

Kurutzesantu Museoa

Kurutzesantu Museoa

Şcoala de Muzică.

La școala de muzică "Bartolomé Ertzilla", se oferă cursuri de studiu tuturor acelora care au curiozităţi muzicale. Nu există limită de vârstă și pot asista copii începând cu vârsta de patru ani.

Se exersează ritmul și intonaţia prin intermediul mișcărilor corporale și a cântecelor populare, folosindu-se un proiect atractiv, din punct de vedere pedagogic și eficace, din punct de vedere muzical. Se promovează toate tipurile de preferinţe și tendinţe muzicale.

Unde?

Şcoala de muzică

Biblioteca Municipală

Biblioteca municipală din Durango este un centru deschis ansamblului populaţiei, unde se oferă gratuit posibilitatea de acces la informaţie, cultură și cunoaștere. Tot materialul disponibil este informatizat și poate fi consultat direct la bibliotecă sau de pe oricare calculator, conectându-l la Internet. Pentru a împrumuta cărţi trebuie să obţii carnetul de bibliotecă.

Oferă următoarele servicii:

 • Biblioteca infantilă și juvenilă.
 • Biblioteca Interculturală (Cărţi și materiale în diverse limbi și cu teme din ţări diferite).
 • Biblioteca cu ziare unde se oferă acces la ziare, reviste și literatură comică.
 • Activităţi culturale, ateliere de lucru manual, etc...
 • Zona Wifi și 4 calculatoare cu acces la Internet.
 • Ziare din Lume: serviciu de consultare a presei intrenaţionale la cerere care oferă zilnic presa internaţională în format de ziar.
 • Sala Multimedia: 16 calculatoare cu acces la Internet care pot fii folosite de către utilizatori în funcţie de necesităţi (birotică, internet…).
 • Sala de studiu.
Unde?

Biblioteca Municipală

Landako Gunea

Pavilion cu multiplă întrebuinţare a municipiului din Durango și punct de referinţă pentru activităţile culturale, sportive, de recreere și timp liber. Cel mai bun exemplu este târgul de carte și disc basc, loc de întîlnire a culturii basce, care are loc în fiecare an, în luna decembrie.

În timpul anului se organizează evenimente legate de muzică, cultură, sport, gastronomie, tradiţii, evenimente destinate atât entităţilor publice cât și prívate, oferindu-se astfel o mare varietate de activităţi, care intenţionează să ofere vizitatorului o cultură vastă, adaptată preferinţelor, gusturilor și intereselor persoanelor de toate vârstele.

Unde?

Landako Gunea